Copyright © 2017 Luyaert design. Alle rechten voorbehouden.

Arendlaan 9, 5022 AS Tilburg - T: 06-14812759 - KVK 18078607 - E: suzannasstudio@kpnmail.nl

Home Perm. Make-Up Tatoeage verw. Schoonheids beh. Wimper Perm. Prijzen Massage Aanbiedingen Arrangementen Links Contact

Algemene voorwaarden | Verzend & betalen | Service

Vraag & Antwoord

Waar moet ik op letten als ik kom voor een behandeling?

Drink minstens 24 en liefst 48 uur voor de behandeling geen alcohol, dit kan de gevoeligheid en doorbloeding van de huid enorm verhogen, (ook al was het maar 1 glaasje ) waardoor de behandeling een stuk onaangenamer word en het pigment door de bloeding minder goed pakt. Probeer de dag van de behandeling ook het drinken van koffie te beperken of liefst te vermijden, koffie werkt oppeppend en kan de werking van verdovende preparaten verminderen. Drink indien mogelijk een uurtje voor de behandeling een glas appelsap, hierdoor wordt het bloed iets dikker, minder doorbloeding zorgt voor minder gevoeligheid en betere opname van het pigment. Neem minstens 24 en liefst 48 uur voor de behandeling geen aspirine. Andere pijnstillers die geen aspirine bevatten zoals perdolan, dafalgan, paracetamol, ed zijn geen probleem. Kom liefst opgemaakt zoals u gewoonlijk doet, het helpt bij het inschatten van uw persoonlijkheid en wensen. Uiteraard is het geen verplichting.U mag ook eventuele potloden of lipsticks meenemen die u vaak gebruikt.probeer u zoveel mogelijk te ontspannen, stress bevordert de aanmaak van adrenaline en maakt de behandeling er niet aangenamer op. Als u in het verleden wel eens last van een koorstlip heeft gehad, een week voorafgaande aan de behandeling, behandelen met Zorivax.

Doet een permanente make-up behandeling pijn? Kan het volledig pijnloos ?

Hoewel met de nieuwe behandeltechnieken een permanent make-up behandeling meestal niet als pijnlijk wordt ervaren, kan niemand u garanderen dat het pijnloos is. Veel hangt af van uw huidtype. De ene huid reageert totaal niet en de andere huid wordt bij het minste of geringste geprikkeld. De ene persoon ligt er ontspannen bij, de andere vindt het een onprettige gewaarwording. Andere factoren zoals stress, vermoeidheid, ongesteldheid of het drinken van koffie of alcohol kunnen de pijnprikkels ook stimuleren. U doet er dus best aan zoveel mogelijk te ontspannen, het drinken van koffie of alcohol te laten en te vermijden dat u tijdens uw ongesteldheid een behandeling boekt.

Wat ervaart men meestal wel ?

Aan de ogen vind men meestal dat het vervelend kriebelt door de trilling op de wimperhaartjes. Wanneer aan lippen en wenkbrauwen naar het midden toe gewerkt wordt, krijgen sommige mensen een niesbui doordat de sinus-lijn geprikkeld wordt.

Ik heb regelmatig koortslip , kan ik mijn lippen laten behandelen ?

Bij het plaatsen van een lipliner loopt u echter altijd risico het pigment niet pakt of sneller verdwijnt. Ik raad u dan ook aan om in dit geval geen donkere, maar lichte kleuren te nemen, zodat mooie resultaten toch haalbaar zijn. Als u bereid bent het risico te nemen dient u dit minstens een week voor uw behandeling te beginnen met smeren van Zovirax. Ook als u reeds lange tijd geen of slechts af en toe een uitbraak hebt dient u er rekening mee te houden dat er door de behandeling een uitbraak kan plaats vinden. Meestal word het veroorzaakt op een moment van verlaagde weerstand ( ziekte, stress ) of een trauma (kwetsuur).

Voor wie is permanente make-up?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen en mannen voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, kortom, permanente make-up is geaccepteerd door elke bevolkingsgroep

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Over het algemeen blijft permanente make-up tussen 1 en 5 jaar aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Uw specialiste kan u hierover uitleg geven.
Als ik het niet mooi vindt, wat dan?
Dit is nog nooit gebeurd. Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee. Wij hebben de keuze uit meer dan 80 kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat wij een speciale opleiding hebben gevolgd over kleurenleer, kunnen wij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient in het bijzonder om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?

Alvorens we met een permanente make-up behandeling beginnen vindt er altijd eerst een voorgesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met ons uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn betreffende permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door ons een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen. Hoe lang duurt een behandeling?
Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 1½ uur.

Is er speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn hebben wij een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Wij nemen voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.
Is het eindresultaat meteen zichtbaar?
Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.
Is permanente make-up veilig?
Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiene-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.
Voor het bedrag dat ik uitgeef aan permanente make-up kan ik heel wat potloodjes kopen!
Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, uw eyeliner haarscherp aanbrengt of uw lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of het zwembad stapt? U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat u jarenlang elke dag opnieuw ervaart.
Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?
Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Enkele aspecten waarmee u rekening moet houden voor de behandeling


Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u permanente make-up wilt laten aanbrengen.
Kleurintensiteit: Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim vooraf of erna.
Hygiëne: Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen.
UV-licht: Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende acht dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen.
De eerste dagen na de behandeling: Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen op te maken.

Voordelen

Nadelen

Gelukkig zijn er die niet zo veel! Het grote voordeel is meteen het nadeel. De pigment wordt blijvend aangebracht, waardoor u er voor langere tijd aan vast zit. Besluit het daarom niet in opwelling aan te laten brengen maar overweeg het goed. Vraag om informatie bij het bedrijf waar u de Permanente make-up wilt laten aanbrengen, een goed bedrijf begrijpt uw situatie en zal u dan ook voorzien van een objectief advies.

Ik gebruik bloedverdunners, is het plaatsen van permanente make up een probleem?

Hoe dunner het bloed, hoe meer kans u hebt op lichte bloeding tijdens de behandeling. Het kan als gevolg hebben dat een deel van het ingebrachte pigment er weer uitbloedt. Indien u om medische redenen dagelijks bloedverdunners dient te nemen, kunt u uw behandelend arts raadplegen of u er een dag of 2-3 mee mag stoppen. Indien u de inname niet mag stopzetten is dit geen onoverkomelijk probleem, ik zal mijn manier van pigmenteren aanpassen en misschien zal u voor een extra nabehandeling moeten komen. Stop echter nooit zonder uw arts te raadplegen.

Ik heb heel gevoelige ogen, is permanente makeup voor mij wel aan te raden ?

Zeker wel, vaak wordt door artsen zelfs aangeraden aan mensen met gevoelige ogen die traditionele make-up moeilijk verdragen, om over te stappen naar permanente make-up. Wat de behandeling betreft is er geen enkel probleem als je je maar laat behandelen door iemand die verantwoordt en veilig werkt. Het kan voorkomen dat bij mensen met gevoelige ogen het pigment moeilijker pakt, maar dat is niet altijd een feit. Iemand met gevoelige ogen heeft daarom nog geen gevoelige huid en het is natuurlijk de huid die het pigment wel of niet vasthoudt. Heb je een gevoelige huid, dan zal je misschien een keertje meer een nabehandeling moeten ondergaan en ben je misschien beperkter in de breedte van je eye-liner. Uw specialiste zorgt ervoor dat u op een veilige manier toch een mooie eyeliner aan over houdt.